Olimpiai ereklyét venne? - Itt az alkalom!

Számos olimpiai emléktárgyra lehet licitálni a riói játékok aukciós oldalán, köztük a megnyitóünnepségen használt fáklyára is.
MTI, 2016. augusztus 17. szerda, 19:43
Fotó: MTI/EPA

A több ezer megszerezhető relikvia között vannak az augusztus 5-i megnyitón használt zászlók, ezek kezdő ára 150 reál (körülbelül 13 ezer forint). Szintén kalapács alá kerülnek a láng útja során használt fáklyák is, ezek licitje 10 ezer reálról (körülbelül 860 ezer forintról) indul.

Talán a legnagyobb ereklye lehet az a fáklya, amivel az athéni olimpia bronzérmese, a brazil Vanderlei Cordeiro de Lima meggyújtotta az olimpiai lángot a Maracana Stadionban, és amelyet a maratonfutó az aláírásával is ellátott. Ennek kezdő ára a legborsosabb, 15 ezer reál (körülbelül 1 290 000 forint).

Hatalmas megtiszteltetés volt meggyújtani a lángot ezzel a fáklyával a Maracanában. Tudom, hogy most bárki megvásárolhatja, de nagyon bízom benne, hogy Brazíliában marad

- mondta Vanderlei.

A www.leilaooficial.rio2016.com oldalon a különböző mérkőzéseken használt labdák és dedikált bokszkesztyűk is gazdára várnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK