Látványos amerikai támogatást kapott az orosz oltás

Oliver Stone világszerte ismert amerikai filmrendező, aki éppen Oroszországban forgat, megkapta a Szputnyik V oltás első adagját és a napokban megszúrják a másodikkal is.
Barabás Júlia, 2020. december 15. kedd, 15:57
Fotó: Getty Images

Oliver Stone 74 éves amerikai filmrendezőnek beadták az orosz Szputnyik V koronvírus-vakcina első dózisát annak ellenére, hogy az Oroszországban indult tömeges oltásból egyelőre kihagyják az ő korosztályához tartozókat - jelentette a Moscow Times.

Az országban december elején indult az oltási kampány, amelyben először a fertőzés legnagyobb kockázatának kitett embereket, az egészségügyben, oktatásban dolgozókat oltják be.

Az első körben a 18-60 évesek vesznek részt, mert a szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a 60 évesnél idősebbek esetén veszélyes lehet a vakcina használata. Ez az a korosztály, amely gyakrabban szenved a koronavírus-betegség súlyosabb változatától, egyben az idősebbek közül vesztik a legtöbben az életüket az átkozott vírus miatt. A Szputnyik V fejlesztői az ősszel indítottak kísérletet 150 önkéntes 60 éven felüli tesztelővel a készítmény idős korúakra gyakorolt hatásának vizsgálatára.

Mindez nem riasztotta el Stone-t, aki azt mondta, bár még nem tudja, hatásos lesz a vakcina, de azt nem érti, hogy miért szólják le a nyugati szakértők. A filmrendező egyébként a klímaváltozásról készülő új filmjéhez forgat Oroszországban is, az atomerőművekről.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

dakujeme, 2020.12.15 17:54

@lan691:
Szerintem van az öngyilkosságnak sokkal gyorsabb formája részedre, de egyiket se válaszd!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lan691, 2020.12.15 17:32

Nálam az orosz vakcina az elsö helyezett. Nálam a két amerikai eleve nem jön szóba,mert egy emberen még nem alklamazott technológiával készül,ettöl még lehetnek szuper jók, de semmi elözmény. Az oxfordiak sajnos mindkét vakcinába ugyanazt a virusdarabot tették. Az oroszok ezzel szemben két különbözöt. Ezért az orosz hatásfoka tartósan 91-95 % között mozog, mig az oxfordi meg 60 és 90%. Ennek az az oka hogy a teszt során véletlenül az egyik csoportnak csak fél adag oltást adtak (ez lett 90% os). Jó kis teszt, ahol ilyen véletlenek elöfordulhatnak. Szóval elsö helyezett a Sputnik, remélem hozzájutok.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html