Oltáshiány miatt pusztít a halálos kór a szomszédban

Romániában kormányzati tárcaközi sürgősségi bizottság alakult az oltáshiány rendezésére.
Szász Péter, 2017. május 18. csütörtök, 19:20
Fotó: Pixabay

A testület felállításáról a román kormány határozott csütörtöki ülésén. A testület fő feladata az országos oltásprogramok működésében keletkezett működési zavarok kiküszöbölése. A testületnek azonnal megoldásokat kell találnia a 2016-ban kezdődött oltáshiányra - olvasható a kormány közleményében.

Romániában kanyarójárvány tört ki tavaly év elejétől, aminek eddig 26 kiskorú halálos áldozata volt, és több mint 5700 megbetegedést jelentettek. A járványt az oltóanyag-ellátásban mutatkozó némi hiány és az okozta, hogy egyes szülők megtagadták a vakcina beadatását gyermekeiknek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

laci_52, 2017.05.18 22:53

A Napi már megint bulvárosodik., hol halálos kór az, ahol "eddig 26 kiskorú halálos áldozata volt, és több mint 5700 megbetegedést jelentettek". Ez fél százalék alatti halálozási arány, egy komolyabb influenzajárvány adatai rosszabbak ennél. Gyermekkoromban a kanyaró ellen nem volt oltás, szinte minden gyerek megkapta és néhány hét alatt átesett rajta(halálesetről nem hallottam), a szülők meg nem aggódtak, hiszen tudták, hogy aki egyszer már volt kanyarós, egész életére szóló védettséget szerzett a betegség ellen.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html