Lázadás az online oktatás ellen: fizessenek bért a szülőknek!

Szerbiában a szülők egy részének elege van az online oktatásból, ami gyakorlatilag átterheli a gyereket tanításának feladatát a szülőkre. Tiltakozásuknak hangot is adtak: egyik követelésük, hogy fizessék vissza a tankönyvek árát.
Barabás Júlia, 2020. július 28. kedd, 14:59
Fotó: Getty Images

A Facebookon szerveződnek és on-line petícióban fogalmazzák meg követeléseiket azok a szülők, akik az online oktatás ellen emelik fel szavukat - vette át a babamama.rs. hírét a vajdasági Szabad Magyar Szó. Szerintük az eddig alkalmazott online oktatás az elmúlt időszakban eredménytelen és kontraproduktív volt. Ezért azt kérik az illetékesektől, hogy szeptembertől engedjék vissza a diákokat az iskolapadokba, természetesen a megfelelő egészségügyi óvintézkedések mellett.

Véleményük szerint a legnagyobb gondot az empátia hiánya okozza, hiszen a szülők nagy része nem tudja biztosítani a gyermekének az online oktatáshoz szükséges eszközöket, anyagi okok miatt. Sok szülő a munkája miatt nem tud jelen lenni a gyermeke mellett, ahogyan a többgyermekes családokban sem zökkenőmentes az online tanulás.

A szülők szerint amennyiben továbbra is online távoktatásban folytatódnak a tanítás szeptembertől az illetékesek tegyék meg a következő lépéseket:

  • Biztosítsanak minden diáknak szükséges technikai eszközöket.
  • Egyesítsék a feladatok küldését egy online platformon, ahol minden diáknak elérhető lesz.
  • Tegyék lehetővé a tanárokkal a személyes konzultációt.
  • Fizessék vissza a tankönyvekért kifizetett pénzt, amit az online oktatás alatt nem használnak a diákok.
  • A szülőknek adjanak átlagfizetést havonta, mert sok szülő kénytelen otthagyni a munkáját az online oktatás miatt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

irjlevelet, 2020.07.28 23:35

@rigolya: Melyik az az orszag ahol az itt felsorolt osszes koveteles teljesult? G. orszagok xd
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rigolya, 2020.07.28 20:13

Melyik követelés teljesült már kis hazánkban?!
EGYIK SEM!!!

Pedig racionális kérések!

gerinctelen fidesznyikek

o1g
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html