Önmagát jutalmazta az orosz posta vezetője - eljárást indítottak ellene

Hivatali visszaélés vádjával büntetőeljárást kezdeményezett az orosz posta vezérigazgatója ellen az orosz főügyészség, mert Dmitrij Sztrasnov 95 millió rubel (csaknem 430 millió forint) jutalmat utaltatott ki magának.
MTI, 2016. november 25. péntek, 19:46
Fotó: Reuters

Sztrasnov állítása szerint a jutalmat jóváhagyta a távközlési és tömegkommunikációs minisztérium két tisztségviselője. A két hivatalnok ellen a főügyészség gondatlanság miatt kezdeményezett eljárást.

Múlt héten Alekszej Uljukajev orosz gazdaságfejlesztési minisztert vették őrizetbe és menesztették hatalmi visszaélés gyanúja miatt. Az indoklás szerint Uljukajev 2 millió dollár csúszópénzt zsarolt ki a Rosznyefty állami többségű olajóriástól azért cserébe, mert engedélyezte a Basnyefty olajvállalat állami tulajdonú ellenőrző részvénycsomagjának megvásárlását.

A VCIOM állami közvélemény-kutató intézet pénteken nyilvánosságra hozott felmérése szerint az oroszok 54 százaléka úgy vélekedett, hogy az Uljukajev-ügy az ország elitjének csoportjai közötti küzdelem áll. Csak 30 százalék volt azon a véleményen, hogy a miniszterre valóban a korrupcióellenes harc jegyében csaptak le a hatóságok.

Dmitrij Peszkov, a Kerml szóvivője a közvélemény-kutatás eredményét kommentálva kijelentette, Uljukajev a bíróság ítéletéig nem tekinthető korrupt tisztségviselőnek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2016.11.26 07:25

Ott nem csökkentették le az állami cégvezetők fizetését a választások idejére és nem is emelték vissza később :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

isabella, 2016.11.25 23:10

Nem egy bolsevik mentalitás, annyi biztos.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html