Önmagukkal szúrnak ki a szlovákok

A szlovákiai vásárlók nem figyelnek kellőképpen oda arra, milyen húst vásárolnak, amivel hozzájárulnak ahhoz, hogy viszonylag kevés a hazai áru az áruházakban.
Barabás Júlia, 2019. március 20. szerda, 21:35
Fotó: Pixabay

Szlovákiában a nagy üzletláncokban árult csomagolt hús csupán negyede hazai - idézte a pozsonyi Új Szó a Szlovák Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kamara (SPPK) felmérését. Ezért a vásárlók is felelősek, többségük ugyanis még mindig hátat fordít a hazai termékeknek - vélik a kamara szakértői.

- Termelőink nem képesek felvenni a versenyt az olcsó külföldi baromfihússal. Ha ezek behozatala tovább nő, az veszélyezteti az amúgy is válságban levő hazai termelést. Ezt elsősorban a fogyasztók menthetik meg úgy, hogy a hazai termékeket részesítik előnyben az importtal szemben - nyilatkozta Emil Macho, az SPPK elnöke.

Matej Korpás, az SPPK sajtóosztályának a munkatársa felhívta a figyelmet arra, hogy az üzletekben valamennyi húsnál fel kell tüntetni, hogy az állatot hol nevelték, hol vágták le és a húsát hol dolgozták fel, valamint hogy hol csomagolták. Az SPPK ismételten figyelmezteti a vásárlókat, hogy figyelmesen, alaposan olvassák el ezeket az információkat.

HOZZÁSZÓLÁSOK