Öntik a zsebekbe a pénzt Németországban

Újabb válságkezelő intézkedésekről döntöttek a német kormánypártok - derül ki az MTI összefoglalójából.
Csernátony Csaba, 2020. április 23. csütörtök, 09:55
Fotó: Getty Images

A fizetés rövidített munkaidő miatt kieső részének 60 százalékát - gyermeket nevelő munkavállalóknál 67 százalékát - ezentúl az első három hónapban fizeti az állam, a negyedik hónaptól 70 százalékot, illetve 77 százalékra emelkedik az arány, a hetedik hónaptól pedig már 80 százalékos, illetve 87 százalékos támogatás jár.

A várhatóan egyre súlyosabb álláshiány miatt a munkanélküli segélyekhez is hozzányúlt a német kormány. Az 50 évnél fiatalabbaknak a korábbi 12 hónap helyett 15 hónapig jár, akkor, ha a pénz folyósítása május-decemberi időszakban járna le. Az 50 évnél idősebbek is a öbb lépésben 24 hónapra növelik a folyósítási időszakot. A segély összege a legutóbbi fizetés 60 százaléka, a gyermekesek pedig annak a 67 százalékát kapják.

A járvány miatt március közepe óta csaknem teljes leállásra kényszerülő vendéglátóipari vállalkozások támogatására az éttermekben, kávézókban és egyéb étkezőhelyeken felszolgált ennivaló árára rakódó áfát 19 százalékról 7 százalékra csökkentik július 1-jétől 2021. június 30-ig.

HOZZÁSZÓLÁSOK