Lenyúltak a lengyelek egy nagy Opel-fejlesztést

Az Opel Lengyelországba viszi következő régiós fejlesztését, ottani gyárát bővíti több száz új munkahelyet teremtve. A beruházás nyomán szállítójárművek is készülnek majd az üzemben.
Komócsin Sándor, 2019. augusztus 20. kedd, 12:46
Fotó: MTI/EPA

Az Opel új üzemet épít bővítve a lengyelországi Gliwicében lévő gyártóbázisát - idézte a Radio Poland a Mateusz Morawiecki miniszterelnök bejelentését.

A beruházás értéke egymilliárd zloty, azaz nagyjából 72 milliárd forint, a budapesti 4-es metró építési költségének valamivel kevesebb, mint negyede. Az új üzem 300 embernek ad majd munkát.

Az Opel Gliwicében lévő gyára az elmúlt 20 évben személyautókat állított elő. A német autógyártó tulajdonosa, a francia PSA-csoport azt tervezi, hogy az új gyáregységben nagy szállító járművek kerülnek majd le a futószalagokról 2021-től kezdve - jelentette a PAP lengyel hírügynökség. A PSA 2017-ben vásárolta meg az Opel/Vauxhall autókat gyártó német céget az amerikai General Motorstól. Magyarországon Szentgotthárdon működik Opel-motorokat előállató gyár.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

terabit, 2019.08.20 13:25

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html