A vártnál optimistábbak az amerikai feldolgozóipari vállalatok. A philadelphiai Fed feldolgozóipari indexének értéke 5 pontról 7 pontra emelkedett decemberben, miközben a konszenzus 6,5 pont volt. A leading indicators szerint is egyre jobbak a gazdasági kilátások. A konjunktúraindex értéke 0,8 százalékot emelkedett novemberben.

A frissen napvilágot látott adatok összhangban állnak azzal, amire a jegybankárok is számítanak, vagyis azzal, hogy a növekedés és a munkaerőpiac további élénkülése várható.

A philadelphiai Fed decemberi felmérésének eredményei szerint a feldolgozóipari vállalatok optimistábbak a kilátásokat illetően, mint egy hónappal ezelőtt. A főindex értéke 5 pontról 7 pontra emelkedett, miközben a konszenzus 6,5 pont volt.

Hasonlóan jó hír, hogy a leading indicators értéke tovább emelkedett, bár ez részben az októberi, közigazgatási kényszerszünetnek tudható be. A főindex értéke 0,8 százalékkal (97,5 pontról 98,3 pontra) emelkedett, miközben az elemzők egy mérsékeltebb, 0,6 százalék körüli változást vártak.