Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az európai liberális pártcsalád, az ALDE frakcióvezetője, Guy Verhofstadt újabb kampányolásba kezdett a jövő májusi EP-választások előtt Orbán Viktor magyar miniszterelnök ellen. Miután szeptemberben egy Twitter-videóban kritizálta, hogy az elmúlt években a miniszterelnök környezetében több ember (Simicska Lajos, Mészáros Lőrinc és Tiborcz István) is jelentősen meggazdagodott, most személyesen a kormányfő ellen lendült támadásba új plakátjával.

"Előbb eltette a pénzünket, most lerombolná Európát" - áll az üzenet a mozgó reklámon, amelyet egy autó visz körbe Brüsszelben. A 444 cikke szerint a Luxembourg térről indult, majd az Európai Néppárt székházához a magyar nagykövetséghez megy, de közben érinti az Európai Tanács és az Európai Bizottság épületét is.

 

 

Verhofstadt már többször panaszolta, hogy a Magyarországnak adott EU-támogatásokkal valójában egy az európai értékekre fittyet hányó rendszert pénzel Brüsszel és a többi tagállam. Valamint szerinte a keleti tagállamok közül Lengyelországot és Magyarországot most nem vennék fel az államszövetségbe, nem úgy mint 2004-ben.