Orbánnak is üzent Juncker

Soha nem mondtam, hogy Közép-Európát diktátorok irányítják - mondta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság leköszönő elnöke négy visegrádi újságnak adott interjújában.
Domokos László, 2019. április 29. hétfő, 07:59
Fotó: Getty Images

A beszélgetés apropója azt volt, hogy tíz állam, köztük nyolc közép- és kelet-európai, május elsején lesz 15 éve, hogy csatlakozott az EU-hoz.

Orbán Viktort a magánbeszélgetéseinkben éveken át diktátornak hívtam, és ő jót nevetett ezen. A 2015-ös rigai csúcstalálkozón is így, viccelődve üdvözöltem. De a mikrofon be volt kapcsolva. Mindez különféle belemagyarázásokra adott módot - mondta Juncker a lengyel Rzeczpospolita írása szerint, amelyet a Népszava szemlézett.

Arra kérdésre, hogy a magyar kormányfőt demokratának tartja-e, Juncker azt mondta: nem csak az a demokrata, aki az ország többségének a szavazatával jut hatalomra. A megválasztott politikus nem hagyhatja figyelmen kívül azokat sem, akik nem őt támogatják. "Minden demokratikus politikai rendszernek a fékek és ellensúlyok rendszerére kell támaszkodnia" - hangsúlyozta az EB első embere.

Az elnök kapott kérdést az ominózus magyarországi plakátkampányról, amelyen együtt ábrázolták Soros Györggyel. "Nem tartom a kapcsolatot Sorossal. Kétszer találkoztam vele, először éppen Orbán Viktor kérésére, akinek a tanulmányait Soros finanszírozta. Másodszor három vagy négy éve. Nem szeretem az ilyen és ehhez hasonló összeesküvés elméleteket. Még hat hónapig az Európai Bizottság elnöke leszek. November 1-jén távozom. Két éve döntöttem így, nem akartam azoktól a vezetőktől függeni, akiknek újra kellene jelölniük a posztra. Az Európai Bizottság elnöke legyen szabad ember. De ez nem könnyű".

A politikustól azt is megkérdezték, hogy véleménye szerint mennyire fog megváltozni az Európai Parlament a választások után. "Biztosan más lesz. Ugyanakkor meg vagyok győződve róla, hogy nagy árat fognak fizetni azok a politikusok, akik az ostoba nacionalizmust hirdetik. Tisztelem a nemzetállamokat. (...) Az európaiak nem szeretnének egy olvasztótégelyben élni, amelyben mindenki elveszíti a gyökereit. Az uniót nem lehet a nemzeti akarat ellenére építeni. De az egymás ellen uszító, ostoba nacionalizmussal szemben igenis lehet uniót, egységet teremteni"- fejtegette az interjúban Jean-Claude Juncker.

Időközben a Hvg.hu is idézett néhány mondatot az interjúból. Az egyik válasz szerint Juncker úgy fogalmazott, hogy

én mindig tartom magam ahhoz: mi, a bizottság részéről nem lábra, hanem labdára megyünk. Tapasztalom én, hogy bizonyos helyzetekben a labda a pályán sincsen, így sokan az egyetlen embert rugdossák középen: a Junckert. Tudom, hogy beterítenek álhírekkel. Nem aggaszt ugyan, de azért jól sem esik.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2019.05.01 12:28

o1g kereszténysége a egyházaknak juttatott adómilliárdokban merül ki, hogy egyházak által szervezett vallásos tömegeket szervezzék szavazóbázissá, ahogy a romákat meg krumplival , a határontuliakat meg kettős állampolgársággal és adó milliárdokkal, egyébként mindenkit elárul, ez a profilja.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Panzerkraftwagen_Drei, 2019.05.01 11:44

@Jakab.gipsz: "A saját nyugdíjam megvédését, még a saját kölkeimre sem bízom, mert ez a "védelem" nem az ő dolguk.Orbán pedig jól tette, hogy vissza vette a kassza kulcsot a kufároktól"

Világos... akkor már csak azt nem értem hogy miért én tartalak el mégis, az adómból, mert én és nem a boxos tolvaj fölcsuti gazdád akinek a seggét nyalod naphosszat, ingyenélő cigánycsicska hülyenyugger...

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

OV, 2019.05.01 10:55

Kedves Jakab.gipsz!
Mint Ön is TUDJA(mert TUDJA), hogy Orbán Viktor sosem volt KERESZTÉNY hívő, és átélt(spirituális értelemben mindenképp) NEM, érti NEM vallásos ember! Semmilyen értelemben NEM!
Életében kétszer volt templomban: egyszer amikor a Mátyás-templomot adta át annak felújítása után, másodszor lánya (Ráhel) esküvőjén. Tehát kikérem magamnak - a VALÓBAN HÍVŐ EMBEREK nevében-hogy Ön, Orbán Viktort vallásos embernek hívja!...mert ez SÉRTŐ a valóban hívő emberek számára!
Mint tudja: Orbán számára a KERESZTÉNYSÉG(=mint olyan) POLITIKAI KATEGÓRIA! Ezzel nincs is semmi baj: sok politikus él a keresztény-konzervativizmus POLITIKAI eszményével: de ez nem összetévesztendő a VALLÁSOS érzelemmel!
Tehát Orbán a PILLANAT MŰVÉSZETEKÉNT, vagyis POLITIKAILAG tekint a kereszténységre. mint HITRE!
Gondolom -mint Ön ismeri Orbán- ebben nincs vita közöttünk!
Másik: engedje meg MINDEN magyar állampolgárnak, hogy SZUVERÉN joga legyen, hogy egyszerű rablónak és lopónak tekintse Orbán Viktort!
Mert ez a demokrácia alapja: a szuverén viszonyrendszer a politikusainkhoz! Nem de bár...gondolom anno Ön is ezért harcolt(ha egyáltalán harcolt) a Kádár-rendszer ellen, hogy a rendszerváltás EBBEN IS változást hozzon!
Tudja: mindenki zabáltatja Orbán Viktort, mindenki eltartatja, megveszi alsógatyáját és kimossa, ha az már sz@ros: hisz az Ön Orbán Viktora életében egy másodpercet sem dolgozott becsületes munkával(bár az is igaz, ez nem az ő bűne, hanem szüleié, hisz életében nem nevelték munkára, senki nem mutatta meg neki anno otthon gyerekként, hogy mi az a meló-így nem is szocializálódhatott rá)...de Önnek tisztelnie kell azon embertársait, akik zabáltatják ezt a politikust! Remélem ebben sincs vita köztünk!
Tehát hagyja meg azt jogot embertársainak, hogy legyen aki a világ legnagyobb lábaközű férfijának tekinti őt, és szeretné napi ötször szájba venni, de ismerje el azokat is, aki elmebeteg állatnak tekintik őt!...mert mindannyian zabáltatjuk őt-pártállástól függetlenül!
Így fer! :)))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Jakab.gipsz, 2019.05.01 10:24

@Panzerkraftwagen_Drei:

A saját nyugdíjam megvédését, még a saját kölkeimre sem bízom, mert ez a "védelem" nem az ő dolguk.Orbán pedig jól tette, hogy vissza vette a kassza kulcsot a kufároktól, Kaszálják a "befektetők" a saját fütyijükkel, (pénzükkel) a csalánt, Ez szerinted bonyolult ?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Panzerkraftwagen_Drei, 2019.04.30 18:39

@Jakab.gipsz: Orbán nem csak a "keresztény demokráciát" védi meg, hanem pl. a nyugdíjakat is. A tiedet is megvédte, Móricka?

Ha ha ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html