Így éltette Orbán az orosz-magyar kapcsolatokat Moszkvában

Kiegyensúlyozottnak és kiszámíthatónak nevezte a Magyarország és Oroszország közötti kapcsolatot Orbán Viktor miniszterelnök kedden Moszkvában a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel való tárgyalása előtt - írja az MTI.
Szabó Zsuzsanna, 2018. szeptember 18. kedd, 15:15
Fotó: MTI Fotó

A kormányfő a Kremlben az őt fogadó orosz elnök társaságában örömét fejezte ki, hogy idén is megtartják a kétoldalú találkozójukat.

"Az önnel való találkozónak nagy jelentősége van a magyar politikában, hiszen fontos partnerei vagyunk egymásnak" - mondta Vlagyimir Putyinnak. Magyarországnak szüksége van a kiszámítható partnerekre, és "örülök annak, hogy évek óta kiegyensúlyozott és kiszámítható a két ország közötti kapcsolat" - fogalmazott Orbán.

Azt nem mondhatni - folytatta a miniszterelnök -, hogy a nemzetközi környezet mindig kedvező lett volna az együttműködéshez, de "a kedvezőtlen dolgok arra valók, hogy legyőzzük őket", és ez végül is sikerült, mert hiába esett vissza a két ország közötti kereskedelem a szankciók következtében, sikerült megfordítani a tendenciákat.

Azzal a szándékkal érkezett Moszkvába Vlagyimir Putyinhoz, hogy megköszönje az elmúlt években végzett munkát - amellyel a hanyatlást sikerült emelkedésre változtatni -, és hogy a fejlődésnek további távlatokat nyissanak a kereskedelemben, a beruházásokban, az energetikában, a mezőgazdaságban és a kultúrában - mondta Orbán.

Magyarország Oroszország egyik kulcspartnere Európában, a kétoldalú kapcsolatok sokoldalúan fejlődnek - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor kedden a Kremlben üdvözölte Orbán Viktor miniszterelnököt. Putyin méltatta, hogy a kétoldalú kapcsolatok mind a kormányközi bizottság, mind a régiók szintjén jól működnek.

Rámutatott arra, hogy a kereskedelmi forgalom pozitív tendenciát mutatott tavaly, 25 százalékkal nőtt, s idén, az első fél évben is ugyanennyivel bővült.
Az orosz elnök szerint a kölcsönös beruházások szintje elérte a mintegy 1 milliárd dollárt és további befektetésekre van kilátás.

Képünk forrása: MTI Fotó/Koszticsák Szilárd

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2018.09.18 17:09

Táváris orbán vagy orsós vagy ki tudja mennyi neve még a naptárban, nem tud leszokni a nagy szovjet elvtárs seggéről.
A KISZ besúgó már nemcsak Lajosról jelent, hanem még mindig az egész országról.
28 évvel a kamu rendszerváltás után, még mindig Moszkvában bokáznak a pocakos komcsi tábornokok.
Ezektől a szemétládáktól akartunk volna megszabadulni, de túl sokan vannak, így még nem lehet.
Ez az ország csak akkor tisztulhat, ha a 45 fölötti pártgenyák kimúlnak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html