Orbán Viktor miniszterelnök szokásos pénteki rádióinterjújában elmondta, hogy keveset aludt, de volt katona, meg a fél életét edzőtáborokban és öltözőkben töltötte, így hozzá van szokva a strapához - derül ki a hvg.hu összefoglalójából. "De ezeket a libernyákokat, akikkel vitatkoznom kellett, elviszem a hátamon" - tette hozzá.

Az Európai Parlament ezt követően közölte, ebben a formában nem tudnak igent mondani a költségvetésre. Az EP-ben Orbán szerint csak azért elégedetlenek, mert a lengyelek és a magyarok visszaverték a liberálisok támadását. Próbálkozni fognak még a miniszterelnök szerint, nem háborút nyert az EU-csúcson, csak csatát, és "meg is kell dolgozniuk a pénzükért."

Szerinte a következő tíz évben csak olyan miniszterelnöknek kellene az ország élén állnia, aki érti ezt az összefüggést és kiáll a magyar nemzeti érdekek mellett, mert a következő tíz évben folyamatosak lesznek a támadások.

Orbán hosszan beszélt arról, hogy sikerült hárommilliárd euróval többet kiharcolnia. A hvg.hu ezzel kapcsolatban felidézi korábbi összeállítását. "Ez nem kis összeg, hiszen 2018-as árakon számolva a költségvetésből nekünk járó részre vonatkozó javaslat 17,9 milliárd euró volt, 5,7 milliárddal kevesebb a mostani, 2014-2020 közötti pénznél. Ha a mínuszból sikerült 3 milliárdot lefaragni, az részsiker, de teljes aligha. Hét éve, a mostani MFF tárgyalása során az utolsó pillanatban 4 milliárdot harcolt ki a miniszterelnök.