Orbán Viktor és Matteo Salvini lett az elrettentő példa

Pártpropagandával vádolja a francia kormányt az ellenzék a jövő májusi európai parlamenti (EP) választásokon való részvételre buzdító videoklipje miatt, amelyben feltűnik Orbán Viktor magyar miniszterelnök is - írja az MTI.
Szász Péter, 2018. november 4. vasárnap, 14:30
Fotó: Reuters

Az interneten egy hete látható félperces kampányfilmben - amelyet eddig több mint egymillióan néztek meg - a francia kormány az EP-választások tétjeiként a bevándorlást, az éghajlatváltozást, a munkahelyteremtést és az európai építkezést sorolja fel. Ez utóbbi részben látható Matteo Salvini olasz belügyminiszter és Orbán Viktor magyar miniszterelnök "Európa: unió vagy megosztottság?" felirattal.

A klipet záró üzenet pedig az, hogy "2019 májusában Európa meg fog változni. Ön dönt, hogy milyen irányban".

A klipre elsők kötött reagált Matteo Salvini, aki szerint a francia kormány "madárijesztőként" használja őt. Több ellenzéki politikus is napirenden tartja a témát.

Stanislas Guerini kormánypárti képviselő a France2 közszolgálati televízióban viszont semmi kivetnivalót nem talált a videóban. "Ahhoz a nemzedékhez tartozom, amely lehet, hogy túl sokáig egyértelműnek tartotta Európát. Úgy gondolom, hogy ennek a választásnak történelmi tétje van. Európa ma már széteshet. Vannak nacionalista, populista erők Európán belül, amelyek a szétrobbanást akarják" - mondta a kormánypárti képviselő Matteo Salvini és Orbán Viktor szerepeltetése kapcsán.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

zana, 2018.11.04 16:38

@na4:
Hörögnek, Orbán nem hörög, mea rühes magyar nácik?
"Fidesz-kormány a hajléktalanokat és a szegényeket tette meg újabb közelleneségnek (Soros, a migráncsok, a civilek, a lipsik, Gyurcsány, Brüsszel és ki tudja, még kicsoda mellé, akik mind-mind összeesküdtek a magyarság ellen és a vérünket/pénzünket/asszonyainkat/földünket/stb. kívánják)"
Mocskos Fidesz, mocskos Orbán......
Ha nem lenne Fidesz csorda ki védene meg bennünket. Én mondom gazemberek ülnek az ország nyakán!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2018.11.04 15:24

Hörögnek a ballibberek. Érzik a vesztüket. Az, hogy az EU és Európa ide jutott az ő bűnük, nem Orbáné vagy Salvinié.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html