Orbán Viktor levelet írt az indiai miniszterelnöknek

Orbán Viktor miniszterelnök őszinte üdvözletét és jókívánságait fejezte ki az Indiai Köztársaság függetlenségének 74. évfordulója (India 1947-ben vált önálló országgá, így valójában a függetlenség 73. évfordulóját ünneplik - szerk.) alkalmából Narendra Modi indiai miniszterelnöknek - tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-t.
Szász Péter, 2020. augusztus 15. szombat, 08:21
Fotó: Pixabay

Magyarország és India kapcsolata hagyományosan szoros és baráti, ami a történelmi előzményekre, a kölcsönös tiszteletre és a közös értékekre épül. "Az utóbbi években folyamatosan erősödő együttműködésünk kitűnő alapot teremtett a további fejlődéshez, amely hitem szerint nemzeteink érdekeit szolgálja" - fogalmazott a kormányfő, aki biztosította India miniszterelnökét arról, hogy Magyarország továbbra is erősen elkötelezett az együttműködés fokozása mellett, még a globális világjárvány okozta nehéz helyzetben is.

"Őszintén remélem, hogy személyesen is tárgyalhatok Önnel a kölcsönös érdeklődésre számot tartó globális, regionális és kétoldalú kérdésekről, mihelyt a koronavírus-járványt sikerül ellenőrzés alá vonni" - írta ünnepi köszöntésében Orbán Viktor.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Darabont1453, 2020.08.15 11:09

Ajjajj Vikror ez nem lesz jó...

Egyszerre India és Kína seggét nem lehet nyalni, mert igencsak rühellik egymást.

Olyan ez, mint amikor egyszerre próbáltál benyalni az araboknak és Izraelnek. Az sem ment, úgyhogy a végén választani kellett és te választottál így lett Izrael a befutó, bár ott az USA nyomása is segített választani.

Persze értem én, hogy Viktorunknak van egy kis érzelmi késztetése is, hiszen az ősei Indiából származnak, de egyenlőre a több lóvét a gazdaságilag kb.20 évvel India előtt járó Kína felől remélheti.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html