Jelentősen megváltozott a Fidesz vezetőségének hangulata január 26. után, miután a Borkai Zsolt volt győri polgármester posztjára kiírt időközi polgármester-választáson a korábbi botrány ellenére nagy különbséggel győzött Dézsi Csaba András, a Fidesz jelöltje - írja saját forrásaira hivatkozva a 24.hu. A pártban sokan úgy vélik, hogy a győri győzelem után a Karmelita kolostorban zajló meghallgatások külső kommunikációja is sokkal pozitívabb irányba tolódik.

Este 11-kor is volt vendég

Orbán Viktor miniszterelnök korábban egyéni, négyszemközti konzultációkra hívta a pártszövetség valamennyi választókerületi elnökét, amelyeket a kormányfő irodájában tartottak. Orbán a miniszterelnöki teendői mellett rengeteg időt áldozott a fideszes képviselők fogadására. Állítólag olyan politikus is volt, akinek este tizenegy órára szólt a meghívója a Várba.

A hírportál több forrásból megerősített információi szerint a miniszterelnök-pártelnök számszerűsített értékeléssel is készült a találkozókra, mínusz kettő és plusz kettő közötti ötfokozatú skálán osztályozta a választókerületi elnököket. A teljesítményértékelés legfontosabb szempontja az volt, hogy az adott politikusnak milyen esélyei lehetnek az egy az egy elleni harcban a 2022-es parlamenti választáson.

Nem mindenki kap osztályzatot

Ugyanakkor - ahogy a 24.hu kérdésére egyes képviselők elmondták - a győri győzelem óta Orbán a találkozókon alig néhány mondatot szentel az értékelésre, nem is mindenki kap számszerű minősítést.

Ellenben hosszan és részletekbe menően beszélnek arról, hogy a következő időszakban milyen kormányzati segítséggel lehetne még biztosabbá tenni a választási győzelmet.