Orbán Viktor hangnemet váltott Ukrajnával kapcsolatban

Ukrajna szuverenitása, a megoldásra váró ügyek megvitatása és a jószomszédi viszony mellett állt ki Orbán Viktor miniszterelnök abban a levélben, amelyet ukrán kollégájának, Denisz Smihalnak küldött Ukrajna nemzeti ünnepe, a függetlenség napja alkalmából - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn.
Szabó Dániel, 2020. augusztus 24. hétfő, 08:25
Fotó: Getty Images

"Magyarország a kezdetektől fogva kiállt Ukrajna szuverenitása és területi integritásának megőrzése mellett, és minderre a jövőben is számíthatnak" - szögezte le Orbán Viktor.

Arról is írt, hogy örömére szolgál, hogy az ukrán kormány nyitott a kétoldalú kapcsolatokban fennálló, megoldásra váró ügyek megvitatására. Bízik is abban, hogy a magas szintű politikai és szakmai párbeszéden keresztül a nemzeti közösségek jogait tiszteletben tartó megoldásokat találhatnak az érintett kérdésekben.

Orbán Viktor végül biztosította ukrán kollégáját arról, hogy Magyarország kormánya partner lesz a kölcsönös tiszteleten és jószomszédi viszonyon alapuló együttműködésben - tájékoztatott Havasi Bertalan.

Az elmúlt években a budapesti kormány rendre támadta és bírálta Ukrajna kormányát és vezetését az elmúlt években bevezetett - valójában az orosz kisebbséget büntetni akaró - oktatási törvénye miatt, amely az ukrán nyelvet favorizálja a kisebbségekével szemben. A magyar fél ezért a NATO-ban és az EU-ban is gátolta a Kijevvel fennálló szövetség elmélyítését.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

narancsragacs, 2020.08.24 12:29

@Agar: A szavazatokra meg pláne :)) - mégy nyugdíjat is fizet érte, nem is keveset :)))))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Agar, 2020.08.24 09:18

Ukrán munkásokra igényt tart.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html