Orbán Viktor együttérzését fejezte ki a dunai hajótragédia áldozatai családtagjainak, és ígéretet tett arra, hogy kiderítik, mi történt - idézte a hvg.hu a miniszterelnök szokásos pénteki rádióinterjújában elhangzottakat.

Az Európai Parlamentben várakozása szerint frakciók szűnhetnek majd meg, olvadhatnak egybe, ő inkább az Európai Tanácsra, az állam- és kormányfők testületére fókuszál. Az Európai Bizottság és más vezető testületek elnökének megválasztásáról azt mondta, hogy a két legnagyobb pártcsalád csúcsjelöltjei, Manfred Weber az Európai Néppárt, illetve Frans Timmermans a szocialisták és demokraták indulója nem automatikusan esélyesek a bizottsági elnöki tisztségre.

Öreg róka vagyok a brüsszeli dzsungelben. Vagy erdőben - folytatta, amivel arra utalhatott, hogy bonyolult választási folyamatra számít. Hogy kit támogatna, azt nem árulta el. Annyit azért mondott, hogy szerinte a visegrádi négyeknek egységeseken fellépniük a személyi kérdésekben.

Akkor sincs meg a korábbi néppárti-szocialista és demokrata többség, ha a Néppárthoz számítjuk a Fideszt - állapította meg. Jelenleg az Európai Néppárt tagja a Fidesz, ha a magyar emberek érdekének megfelel, maradunk - tette hozzá. Végül megemlítette, hogy az elmúlt 2-3 hónap kizsigerelte, mert az EP-választási kampány mellett hozták össze a gazdasági akciótervet.