Magyarországon friss makroadat nem jelenik meg, viszont kiderül, ki követi Simor Andrást az MNB-elnöki poszton. A piac már szinte biztosra veszi, hogy Matolcsy György neve fog elhangzani, ezt sejtették az elmúlt pár hétben a nemzetgazdasági miniszter megnyilvánulásai is - egyebek mellett a Heti Válasz csütörtöki számában megjelent önértékelésnek tűnő, az elmúlt években nyújtott teljesítményéről szóló írása, vagy képviselői kérdésekre adott válaszai, amelyek szinte jegybankári óvatossággal fogalmazódtak meg.

Ha a miniszterelnök már a szokásos péntek reggeli rádióinterjúban megerősíti, hogy Matolcsy György lesz az MNB új elnöke, akár kismértékben erősödhet is a forint, de az érdemi reakció délután várható, amikor a parlament gazdasági bizottsága délután két órai kezdettel hallgatja meg Simor András utódját, az ezen az eseményen elhangzottak viszont érdemben mozdíthatnak a jegyzésen.

Európában uniós munkanélküliségi és német kiskereskedelmi adatok mellett, megjelenik a februári végleges eurózónás beszerzési menedzserindex, amelyre a piac a januári 47,8 pontos szintenmaradást valószínűsíti. Közlik a februári eurózónás inflációs adatokat, amelyre éves alapon a januári 2 százalékos ütem után februárra 1,9 százalékos mértéket várnak. Az olasz választások fényében pedig piacbefolyásoló lehet a tavalyi éves olasz GDP-adat is, amelyre 2,2 százalékos zsugorodást valószínűsítenek elemzők.

Az USA-ban több makroadat is napvilágot lát amellett, hogy folyik az iszapbírkózás a politikai erők között az államadósság csökkentéséről. Az amerikai tőzsdezárást követően még ott tartott a dolog, hogy a szenátuson mind a republikánus, mind a demokrata költségcsökkentési javaslat megbukott, így az USA még közelebb került a márius 1-től érvénybe lépő automatikus hiánycsökkentésekhez.

A hét utolsó munkanapján emellett azonban magyar idő szerint fél háromkor közlik a januári személyes kiadásokra vonatkozó adatokat, amelyre elemzők a decemberi 0,2 százalékos mérték szinten maradását várják, míg a személyes jövedelmek esetében 2,6 százalékos emelkedés után most 2 százalékos csökkentést. Három óra előtt 2 perccel megjelenki a Markit feldolgozóipari  beszerzési menedzserindexének végleges, februári adata, amelyre a januári 55,2 pontos érték szinten maradását várja.

Négy óra előtt öt perccel jelenik meg a Michigan Egyetem által készített bizalmi index februári, végleges adata, amelyre 76,3 pontos értékre számít a piac.

Négy órakor pedig közlik a feldolgozóipari ISM indexet, amelyre elemzők a januári 52,8 pontos érték után februárra 53,1 pontot várnak.