Az AFP szerint a banda Orbán Viktor lányát is megtámadta 2017 novemberében útban Párizs felé - közölte az MTI hírét az mno.hu. (A Le Parisien cikke szerint Orbán Ráhelt fosztották ki.)

A 15 és 21 év közötti fiatalokból álló tolvajbandát március 5-én állították elő a francia főváros közelében - mondták el a francia hírügynökség forrásai. A gyanúsítottak a feltételezések alapján nyolcvannyolc támadást követhettek el 2017 januárja és 2018 márciusa között. Célpontjaik azok a turisták voltak, akik taxival közlekedtek a repülőtér és Párizs között, vagy külföldi rendszámú autóval utaztak - részletezte egy bennfentes, megerősítve a Le Parisien című francia napilap értesülését.

A tolvajbanda bejáratott módszerrel rendelkezett: tagjai odasétáltak a dugóban várakozó autókhoz, szemügyre vették az utasteret, elöl hagyott csomagok után kutatva, majd egy erre a célra kialakított, hegyes kővel betörték az egyik ablakot, és zsákmányukkal elrohantak.

Több bűnözőt a köveken hagyott dns-mintáknak köszönhetően sikerült elfogni, másokat telefonbeszélgetéseik, a kirabolt autón található nyomok vagy szemtanúk lepleztek le - árulta el a forrás. Hatan már ismertek voltak a hatóságok előtt hasonló bűncselekmények miatt.

A kép illusztráció, forrás: Pixabay.