Orbánt dicsérte a duma elnöke

Méltatta Orbán Viktort az orosz parlament alsó házának elnöke, amiért kiállt az oroszellenes szankciók politikája ellen.
Napi.hu, 2015. február 21. szombat, 15:05
Fotó: Napi.hu

A "színpadias" uniós egységnek, a "színlelt szolidaritásnak" az Oroszország elleni szankciókban "kevés köze van a realitásokhoz", mivel több EU tagország nemzeti érdekeit sérti - nyilatkozta Szergej Nariskin, a duma elnöke a Komszomolszkaja Pravdának adott interjújában.

Mint mondta, ezért ezek készek megvédeni jogaikat. Amikor a szankciók bevezetéséről döntöttek, a nyugati kormányok nem vették figyelembe szavazóik, vállalkozóik és elitjük véleményét, s emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök nemrégiben kijelentette, ellenzi az oroszellenes szankciókat. A Szputnyik orosz hírügynökség ezzel kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy több vezető európai politikus, köztük Milos Zeman cseh elnök és Robert Fico szlovák miniszterelnök felszólított a szankciók feloldására.

Nariskin több Orbán-nyilatkozatból is idézett, például amelyben ellenzi Oroszország elszigetelését Európától, aminek nincs értelme. "Azt hiszem, nem csak az orosz szakértők értékelték ezt a szóbeli támadást Mr. Obama oroszellenes kampányának fő tengelye ellen" - mondta a politikus, akit a TASZSZ idézett.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RonaGyuri, 2015.02.22 09:51

Hát igen, már megint Moszkvában határozzák meg, hogy mik Magyarország nemzeti érdekei!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html