Óriási vihart kavart a nemzeti színű arcmaszk

Lengyelországban a nemzeti zászló színeibe öltöztetett arcmaszkot is lehet vásárolni, mégpedig igen borsos felárért, ám az élelmes boltos ötlete heves nyilvános vitát indított.
Barabás Júlia, 2020. április 17. péntek, 11:57
Fotó: Pixabay

Az egyik lengyel internetes ruházati boltban a védőmaszkok nemzeti öltözetté váltak. Ez botrány: a nemzeti színekbe fogunk köhögni és prüszkölni - idézte a TOK FM rádió egyik felháborodott hallgatóját a rádió internetes portálján. Michal Wawrykewicz ügyvéd szerint ez nem csupán nem etikus, de a jelenlegi jogszabályokkal is ellentétes.

Az arcmaszkok mindenféle színben kaphatóak, fekete, fehér, színes, mintás, virágos is megjelent már a kínálatban. A fehér-piros változatért, nevezzük hazafias maszknak 15 zlotyt (1160 forint) kell leszurkolni, ami valljuk meg, nem kevés egy arcmaszkért. Az idézett felháborodott hallgató szerint a nemzeti színekre, a zászlóra és a címerre vonatkozó jogszabályoktól függetlenül kijár ezeknek a tisztelet.

Az ügyvéd szerint mindez olyan, mint ha a pelenkákon, vagy a WC-papíron jelennének meg a nemzeti színek. A nemzeti színek különleges jogvédelem alá esnek. A fehér-piros maszkok a TOK FM-en megszólaló történészt sem győzték meg, aki hallott már egyszer használatos nemzeti színű kabátról címerrel egy focimérkőzésen, de a maszkok még tovább léptek azon az úton, amely lekicsinyli a nemzeti színeket.

"Biztos, hogy akik ezeket megveszik és hordják, a hazafiasságukat akarják mutatni, de nekem ez inkább a jó ízlés hiányát bizonyítja" - mondja a történész.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Sancho12, 2020.04.17 17:28

@Mekelekke: Tudod erre a válasz,repülök százai jönnek az országba,maszk az nincs.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Mekelekke, 2020.04.17 17:24

Ebből az egész cikkből csak az maradt meg bennem, hogy LENGYELORSZÁGBAN LEHET KAPNI MASZKOT!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html