Óriási pénzt utalt az állam az RTL-nek

Jókora összeget utalt vissza a kormány az RTL-nek tavaly, miután visszamenőleges hatállyal eltörölték a reklámadónak azt a részét, amelyet kifejezetten erre a tévécsatornára szabtak.
Napi.hu, 2016. június 2. csütörtök, 09:37
Fotó: Napi.hu

Több mint egymilliárd forintot kapott vissza a költségvetésből az RTL, miután a kormány kénytelen volt módosítani a 2014-ben bevezetett reklámadót - írja a Népszabadság. A kormánytöbbség úgy alakította az adó kulcsait, hogy az kifejezetten a legnagyobb bevételű cégeket sújtsa. Az RTL mellett a TV2 bukhatott volna így nagy pénzt, de kitaláltak egy kivételt, ami az utóbbit mentesítette.

A kormánypárti politikusok azzal indokolták a döntésüket, hogy az RTL elviszi a profitját Magyarországról. A cég viszont diszkrimináció vádjával panaszt nyújtott be az Európai Bizottsághoz. Végül visszamenőleges hatállyal eltörölték a kritikus adókulcsot, és a tévétársaság visszaigényelt a kormánytól 1,089 milliárd forintot.

Az RTL jelenleg luxemburgi cégénél tartja nyilván kábelcsatornái terjesztési bevételeit, így ezek után ott adózik, a reklámbevételei után azonban Magyarországon fizeti be az adót.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

teuton, 2016.06.02 13:35

Egyedül ez a ukas minden magyar adofitetönek 200 forintjaba került, plusz perköltseg... Es tucatnyi ilyen van, söt sokkal magasabb ertekben. Figyelmebe ajanlom a narancsagyuaknak is, mert ez az ö penztarcajukbol is megy, holott csak az övekeböl szabadna fizetni!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html