Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szervezők szerint hosszú évek után ez volt a legnagyobb méretű tüntetés a német fővárosban, a felvonulók társadalmi és környezetvédő szervezetek, szakszervezetek, fogyasztóvédelmi szervezetek felhívására vonultak az utcákra.

A TTIP ellenzői főleg azzal érvelnek, hogy ez a szerződés túlságosan nagy hatalmat biztosít majd a multinacionális cégeknek a fogyasztók és az alkalmazottak rovására. A tüntetés szónokai is hangoztatták ezt a szempontot, kifejtve, hogy ez a szerződés gyengítheti az európai normákat, ronthatja az ökológiai és szociális szabványokat.

A menetben olyan feliratokat tartottak a magasba, amelyek a szociális állam, a környezet védelme és a demokrácia mellett foglaltak állást. A TTIP rabszolgákká változtat minket - volt olvasható az egyik transzparensen.

Az elemzők egy része ugyanakkor azt tartja: az Európai Unió és az Egyesült Államok között tervezett szabadkereskedelmi megállapodás olyan átfogó egyezmény, amely elfogadása esetén alapvetően fogja átalakítani a gazdasági kapcsolatokat, létrehozva a világ legnagyobb szabadkereskedelmi övezetét.