Őrizetben az ukrán belügyminiszter fia

Őrizetbe vették kedden Kijevben Arszen Avakov ukrán belügyminiszter Olekszandr fiát az Ukrán Nemzeti Korrupcióellenes Iroda munkatársai - írja az Index.hu.
Szász Péter, 2017. október 31. kedd, 21:53
Fotó: AFP

Olekszandr Avakovot a hátizsákbotrányként elhíresült belügyminisztériumi korrupciógyanús ügye miatt vették őrizetbe. Vele együtt még két embert vittek el, köztük Szerhij Csebotart, a belügyminiszter volt helyettesét.

A tárca két cégtől összesen hatezer hátizsákot vásárolt csaknem 16,6 millió hrivnyáért, azaz körülbelül 165 millió forintért a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktus övezetében szolgálatot teljesítő nemzeti gárdistáknak.

Nem sokkal később megjelent egy oknyomozó cikk, amely szerint a vállalatok Avakov érdekeltségébe tartoznak. 2015 júliusában az ukrán főügyészség büntetőeljárást indított, majd 2016 áprilisában az ügyet átadta további vizsgálatra a Korrupcióellenes Irodának. A korrupcióellenes iroda szerint az cég, amely ötezer hátizsákot adott el a tárcának, közvetlen kapcsolatban áll Avakov fiával.

Megjelent egy videofelvételt is, amelyen Avakov fia részt vett az üzlet megkötésében - olvasható a portálon.

Címlapkép: az ukrán rendőrség biztosítja az utcát, miközben kutatnak Avakov otthonában. Forrás: AFP

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

egyik sem, 2017.11.01 08:57

Hú de messze vagyunk mi ettől !!! FIDESZESEK 165 millió forintért mert Avakov érdekeltségébe tartoznak Ukrajnába, halljátok ? ! értitek ? !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html