Egyre több területen függ Lengyelország az oroszoktól

Lengyelország híres arról, hogy jelentős szénvagyonnal rendelkezik, mégis elég jelentős importot bonyolít le ebből az energiahordozóból. A fő exportőr Oroszország.
Barabás Júlia, 2018. október 28. vasárnap, 12:45
Fotó: Pixabay

A legújabb statisztikai adatok szerint csak augusztusban a lengyel vásárlók 1,44 millió tonna szenet importáltak, ebből 1,23 millió tonna Oroszországból érkezett. Az idei év importja ebből a nyersanyagból rekord nagyságú lesz - írja a Rzeczpospolita.

Ebben az évben csak január és augusztus között a szénimport elérte a 12,6 millió tonnát, ez 70 százalékkal több, mint 2017 azonos időszakában.

Az idén nagy mennyiségben érkezik szén az Egyesült Államokból (1,1 millió tonna az első 8 hónapban, tavaly ez 0,45 millió tonnányi volt), illetve Kolumbiából is (0,85 millió tonna). Eközben Ausztrália lecsúszott a dobogóról.

A fotó forrása: Pixabay

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2018.10.28 17:06

A volt keleti blokk addig az oroszoktól függeni, amíg a régi politikusok vezetik az országokat. Mindről tudnak valamit. :-))
Orbán miért is nincs átvilágítva?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html