A tűzoltóság hatalmas erőkkel vonult fel a Moszkvától északra lévő, Mijtiscsiben lévő erőműtűz eloltására - jelentette más hírforrások mellett a brit Independent. A katasztrófáról készült videókon hatalmas, becslések szerint helyenként 50 méteres lángok csaptak fel a földgáz tüzelésű erőműből. Jelentések szerint a tűz ezer négyzetméteres területen tombolt. A helyi média tudósításai szerint a tűzoltóság 70 különböző járművet vonultatott fel a lángok megfékezésére.

A levegőből helikopterek segítették a mentést, amelyben a Reuters híre szerint vasúti mentőegységek is részt vettek. A jelentések nem számolnak be életveszélyes sérültekről, ám legalább 11-en kerültek kórházba első- és másodfokú égési sérülésekkel. Az orosz állami média spekulációi szerint akkor vált tarthatatlanná a helyzet, amikor egy kisebb tűz elérte gázbetáplálást biztosító üzemegységet.

A hivatalos tájékoztatás szerint nem fenyegetett az a veszély, hogy a lángok átterjednek lakóépületekre is. A tűzoltóság azt ígérte, hogy egy órán belül eloltják a tüzet. Az Interfax orosz hírügynökség legfrissebb információja szerint ez utóbbi betartották, sikerült megfékezni a katasztrófát.