Nagy fájdalmat okoznak Moszkvának a szankciók

Oroszország ellen 62 országban 159 féle kereskedelmi korlátozás van érvényben, amelyek 2018-ban 6,3 milliárd dollárnyi veszteséget okoztak a kivitelnek - közölte kedden az orosz gazdaságfejlesztési minisztérium az MTI szerint.
Szabó Dániel, 2019. február 19. kedd, 14:36
Fotó: AFP - Vasily Maximov.

A korlátozások elsősorban az acél és a gabona kivitelét sújtják. A tárca szakértői által összeállított anyag szerint a korlátozások a különféle szankciók mellett magukban foglalják a dömpingellenes vámokat, az engedélyeztetést, a kvótákat, a technikai akadályokat, az állat- és növény-egészségügyi intézkedéseket.

A legnagyobb veszteséget, 2,42 milliárd dollárt az EU által bevezetett intézkedések okozták. A második helyen az Egyesült Államok áll 1,17 milliárd dollárral, a harmadikon pedig Ukrajna 775 millióval.

Az unió vezet az életbe léptetett korlátozások számában is: az EU az orosz tárca szerint 25, Ukrajna 22, India 16 féle, az orosz exportot akadályozó intézkedést vezetett be. Az Egyesült Államok a maga kilencféle korlátozásával a hatodik helyen áll, Fehéroroszország (13) és Törökország (12) mögött.

Az ágazatok közül a legsúlyosabb veszteséget, 3,99 milliárd dollárt a kohászat szenvedte el, amelyet az agrárszektor követ 1,1 milliárd dollárral. A vegyipar 640,7 millió, az autóipar pedig 306 millió dollár kárt könyvelt el.

A dokumentum szerint az orosz gazdaságfejlesztési minisztériumnak tavaly 32 kereskedelmi korlátozás feloldásáról sikerült megállapodnia, amelyek szakértői vélemények szerint 330 millió dollár veszteséggel jártak volna.

Az EU további büntetéseket tervez Oroszország ellen.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Der_Zahnarzt, 2019.02.19 22:42

A hír tehát - aminek én is csak most néztem utána, az ócska pocskondiázó liberálpropaganda eme újabb bélsárköpése után -, hogy az orosz gazdaság brutálisan jól teljesít, míg 1-2 éve a havi külkertöbbletük "csak" 8-10 milliárd dollár körül volt, az utóbbi hónapokban ez megközelíti a havi 20 milliárd dollárt... szankcióstul, visító liberálmédiástul, őrjöngő eu-bohócostul stb... csak így tovább, liberálmórickák, mire azt írjátok hogy az oroszok éhenhalnak, talán már itt is lesznek... vagy Brüsszelben.

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Der_Zahnarzt, 2019.02.19 15:47

Russia's trade surplus widened to 18.86 billion USD in December 2018 from 13.39 billion USD in the same period of previous year.

www.tradingeconomics.com/russia/balance-of-trade

Mondtam már, hogy a liberális újságírót könnyebb utolérni mint a sánta kutyát?

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html