Túl drága Putyin csodafegyvere?

Nagyot mondott Vlagyimir Putyin a hiperszonikus rakétájukról, amely nukleáris meghajtású, és állítólag korlátlan a hatótávolsága. A valóság ettől kissé lemaradt.
Domokos László, 2019. március 23. szombat, 07:40
Fotó: AFP - Képünk illusztráció.

Amerikai hírszerzési források szerint Oroszországnak túl drága a fegyver kifejlesztése, és most még csak két rövidebb teszten vannak túl, amelyek mindegyike meghibásodással ért véget - számolt be az Index a CNBC híre alapján.

A leghosszabb tesztrepülés is csupán 35 kilométeres volt

Korábban arról beszéltek, hogy két éven belül lesz kész a hangsebesség akár ötszörösével is repülni képes pusztító szerkezet, ám a jelek szerint az eszköz véglegesítéséhez akár egy évtizedre is szükség lehet.

Annyi bizonyos, hogy az oroszok sok pénzt költenek a hiperszonikus eszközökre, és van már egy ilyen rendszerük, az Avangard, amely állítólag a sűrű légrétegekben 1600-2000 fokos tűzgolyóvá felhevülve, a hangsebesség több mint hússzorosával, meteoritként halad a célja felé - az eszköz várhatóan 2020-ra lesz bevetésre kész.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Panzerkraftwagen_Drei, 2019.03.23 15:31

Fantasztikusan hangzik, az biztos. De mostanában mintha az oroszok vették volna át a kezdeményezést, csak tőlük hallunk újabb és újabb fegyverek fejlesztéséről, a nyolcvanas évek hidegháborújával ellentétben.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html