Orosz segítség a Harry Potter szerzőjének új könyvéhez

Nem kapott milliókat az az orosz kislány, akinek rajza megjelent J.K. Rowling új mesekönyvében illusztrációként, de így is leírhatatlanul örül sikerének.
Barabás Júlia, 2020. december 6. vasárnap, 10:22
Fotó: The Moscow Times

Egy nagyon-nagyon fiatal orosz művész rajza nyert azon a pályázaton, amelyet J.K. Rowling, a Harry Potter-sorozat írója új könyvének illusztrálása írtak ki - adta hírül a Moscow Times. A könyv címe magyarul Az Ickabog.

"Minden épeszű ember tudta, hogy az Ickabog csak legenda, rossz gyerekek ijesztgetésére való. De a legendáknak megvan az a furcsa tulajdonságuk, hogy néha önálló életre kelnek..." - írja a könyvről a Libri ismertetőjében.

A 11 éves Jevdokija "Dunja" Oblenszkaja rajza az egyike annak a 34 illusztrációnak, amelyeket a világ minden tájáról származó 42 ezer jelentkező munkáiból választottak ki a novemberben megjelent mesekönyvhöz. Dunja az egyik szereplő, a kapzsi Lord Spittleworth karakterét ragadta meg a 107. oldalon látható rajzával.


Mama kapta az SMS-t az éjszaka közepén, amelyből kiderült, hogy nyertem a pályázaton. Örömömben táncra perdültem - mondta Dunja a Sever.Realli hírportálnak. A kislány szülei nyomába lépve művész szeretne lenni, ha nagy lesz. Rajzát nagymamája falujában készítette el, amely a litván határhoz közei Pszkov régióban található.

A pályázaton nem ezreket vagy milliókat nyert, hanem lehetőséget arra, hogy tetszése szerint válasszon 10 könyvet, emellett kap Rowlingtól egy dedikált példányt Az Ickabogból. Elmondása szerint a szerző világhírű művét, a Harry Potterről szóló történeteket nem olvasta még, az Ickabog meséje az első, amit Rowlingtól olvasott. Angol tudása ugyan még nem az igazi, de ha találkozna a szerzővel, elmondaná neki, hogy nagyon érdekes tündérmesének tartja a könyvét.

HOZZÁSZÓLÁSOK