Egy korábban jogerősen elítélt orosz állampolgár letelepedési engedélyt kapott a kormány letelepedésikötvény-programja keretében - derül ki a Magyar Nemzet cikkéből. Az illető úgy játszotta ki az állítólag rendkívül szigorú hatósági ellenőrzést, hogy egy Karib-tengeri sziget hatóságaitól szerezte be a "tiszta múltját" igazoló erkölcsi bizonyítványt.

A Belügyminisztérium korábban hevesen tagadta azokat a vádakat, amelyek szerint bűnözők visszaélhetnek az állampapír-vásárlásért magyarországi, s ezzel EU-s letelepedési engedélyt kínáló lehetőséggel. Emellett Lázár János kancelláriaminiszter egyik augusztusi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a hatóságok eddig nem találtak gyanús személyt.

További fejlemény a letelepedési kötvényekkel kapcsolatban, hogy az ezeket forgalmazó egyik cég, az Arton Capital Kft. tulajdonosa, Balogh Radosztina Rogán Antal kabinetminiszter egyetemistatársa volt a budapesti közgázon. A napilap információja szerint ma is tartják a kapcsolatot és időnként találkoznak.