Orosz köztévé: éljen a baráti Magyarország

A nyugati államoknak "a társadalmi értékek átkódolására való törekvését" ostorozta az orosz állami televízió befolyásos műsorvezetője, miközben Magyarországot az "ellenállás" példájaként mutatta be.
MTI, 2014. november 10. hétfő, 14:52

Dmitrij Kiszeljov, az orosz Állami Televízió-és Rádiótársaság (VGTRK) alelnöke, egyben az Oroszország Ma nevű állami médiavállalat vezérigazgatója a Rosszija 24 állami hírtelevízióban vasárnap késő este sugárzott heti magazinműsorban bírálta a lett külügyminisztert, amiért bejelentette, hogy homoszexuális, noha ezt megtarthatta volna magának, s elítélte, hogy Ban ki Mun ENSZ-főtitkár a legutóbbi Eurovíziós Dalfesztivál győztesével, az osztrák Conchita Wurst transzvesztita énekessel találkozott.

A műsorvezető ugyanakkor pozitív példaként említette, hogy az általa bírált nyugati értékekkel és a Nyugat geopolitikai hegemóniára törekvésével szemben Milos Zeman cseh államfő és a magyar vezetés is fellép.

A Kreml "megmondó emberének" számító, Nyugat-, és Ukrajna-ellenes kirohanásairól ismert Kiszeljov azt mondta, hogy az ellenállás egyik példája Magyarország, amely az Európai Unió bizonyára legnehezebben +átkódolható+ tagállama". Utalt arra, hogy Orbán Viktor kormányfő "határozottan fellép az Oroszország elleni nyugati szankciókkal szemben", és emlékeztetett arra, hogy a magyar parlament nemrég a Déli Áramlat megvalósításának felgyorsításáról döntött.

A műsorvezető Kövér László parlamenti elnöknek az Echo TV-ben október 23-án sugárzott interjújában elhangzottakat is visszaidézte. Azt a részletet, amelyben a politikus az emberi jogok magyarországi helyzetét vizsgáló tavalyi Tavares-jelentésre utalva visszautasította, hogy Brüsszel magatartási szabályokat diktáljon Magyarországnak. "Ha ez az Európai Unió jövője, akkor tényleg érdemes lenne azon elgondolkozni, hogy miként lehetne ebből lassan, de óvatosan kihátrálni" - idézték Kövér Lászlót az orosz állami tévében.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ZalanIvan, 2014.11.11 10:48

@unortodox: Kedves fizetett vagy ingyen birka! / Az igazságot csak maga tudja, válassza ki legyen szíves /
Akár mennyi az átlagbér, azt hiszem itt nagyon sok ember nevében - talán csak az Ön és Frici nevében nem - kijelenthetem, hogy nem kívánunk abba az irányba menni, amelyik irányba maga is egyre erősebben kampányol. Tessék, pakoljanak össze, és senki nem fog az utukba állni. Mehetnek, találják meg számításukat Bakuban, Moszkvában, Vlagyivosztokban, Szocsiban, stb,. Viszont azon ne lepődjenek majd meg, ha mondjuk Bakuban nem találkoznak majd családjaikkal sétáló magyar politikusokkal, mert egyszerre nehezen lehetnek két helyen. Kevés az esély, hogy a Moszkva-Budapest vonaton együtt fog valaha is utazni mondjuk Orbán Viktor családjával, akik éppen haza felé tartanak gyermeküktől, aki a híres Lomonoszov egyetemen tanul.
Érti birka? Oda nem ők szeretnének menni. Ők maradnak emberként a nyugati kultúrában, oda a magához hasonló birkákat szeretnék csatolni.
Komolyan mondom, ha az életben ilyen hülyével találkoznék, mint maga, nem állnék jót magamért. Nem is annyira magamért, hanem a két gyermekemért, akinek messze nem azt a sorsot szánom, amiben nekem volt részem. Pedig néha már az a véleményem, hogy az még "demokratikusabb" volt, mint ami most van kiépülőben.
Ezért kérem vegyen vissza, és vagy pakoljon össze, vágjon bele a keleti kalandjába a magához hasonlóakkal, vagy ugorjon két erőset a klaviatúrájára, Előre is köszönöm.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

oligomer, 2014.11.11 10:07

@rigolya: "Ez a pénz:
- megegyezik a pitiáner internetadóval beszedni kívánt összeggel."
Ha ennyire "pitiáner" ,akkor miért volt kint több 10 ezer ember tüntetni. Mi lenne, ha a gazdák is kimennének az Unió ellen, mert nekik a megélhetésük múlik rajta, nem egy ncore letöltés ingyenessége!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

unortodox, 2014.11.11 10:03

...,az orosz nettó átlagbér 1999 -ig a magyar kétharmada volt ,most meg 740 euró ,vagyis 220 000 ft az orosz nettó bér,vagyis 50 000 -el több ,mint a magyar ,170 euróval ....putyinizmus 1999 óta !!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

oligomer, 2014.11.11 09:41

@rigolya:
Ezt a mondatát a gazdák előtt ne ismételje meg,mert eléggé rigolyások lesznek!
Egyébként ha lenne bármilyen értelme a szankcióknak, akkor megértem, de így, hogy még a szankciót hozó államok, köztük Magyarország jár rosszul, végképp nem értem. Mint egy durcás gyerek, aki megharagszik a barátjára és nem kér a sütijéből. Ki jár rosszul? A durcás gyerek. Oroszok viszont beszerzik a hiányzó termékeket máshonnan, az exportot növelik Kína felé. De legalább jól megmondta az Unió Putyinnak!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

VoIe, 2014.11.10 23:51

@Cefre: "Az az összesen napi 80 millió Ft valószínűleg sok családnál jelentett napi 1, 2 vagy 3 ezer Ft-ot. Netán a megélhetésüket."

Kiszamolhatnad azt is, hogy ez mennyi lelegeztetogep :)

Amugy ezek az exportalo mezogazdasagi cegek eddig mennyit profitaltak a forint gyengulesbol ami csak nekik jo? Ezt is kiszamolhatnad.

Amugy a szazadveg most kapott puszira ujabb 1,3 milliardot. Mi ez, ha nem ujabb lopas?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html