Orosz támadástól félnek a lengyelek - Új fegyveres csoport alakul

A lengyel nemzetbiztonsági hivatal volt vezetője szerint Oroszország bármikor villámháborút indíthat az EU ellen, ezért meg akarják akadályozni az ország lerohanását.
Napi.hu, 2016. február 3. szerda, 14:38
Fotó: Reuters

Jelenleg nagyjából 120 félkatonai csoport működik Lengyelországban. Ezekből csinál most a lengyel kormány egy hivatalos alakulatot a hadseregen belül - olvasható a HírTV portálján.

A védelmi minisztériumnak kötelessége, hogy anyagilag támogasson minden projektet, amely az ország önvédelmi erejét fejleszti. A keleti határon erre mindenképp szükségünk van - nyilatkozta Antoni Macierewicz lengyel védelmi miniszter.

Jelenleg körülbelül 10 ezer civil tagja van a hadsereghez tartozó csoportnak, de jövő ilyenkor a kormány tervei szerint már 45 ezren lesznek.

Képesnek kell lennünk megvédeni az országot. A gyakorlatainkon készülünk közelharcra, csoportos és egyéni összecsapásokra, de túlélési és lövészeti gyakorlatot is tartunk - ismertette Karol Bandurski, az alakulat parancsnoka.

Az egész csak politika húzás?

A lengyel kormány az oroszokat tartja az első számú ellenségnek, szerintük a moszkvai vezetés akármikor megindíthatja a háborút Európa ellen.

Az ellenzék szerint veszélyes, ha jobboldali milíciák hivatalos jogköröket kapnak. Aggasztó, hogy a jobboldali kormány a saját felügyelete alá vonja ezeket a milíciákat, mert később a saját belpolitikai céljaira is fel tudja ezeket használni - vélte Roman Kuzniar lengyel biztonságpolitikai szakértő.

A Fidesszel jó viszonyt ápoló lengyel Jog és Igazságosság kormányát tavaly novemberi hatalomra kerülése óta bírálják a saját alkotmánybírái kinevezése és a médiatörvény átírása miatt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Karasz_Vilmos_macskatenyeszto, 2016.02.03 23:08

@foldnyuzo: Neked viszont nem sikerült beszerezned a mai ketamin-adagodat, úgy látom... csak nem ellátási gondok vannak a piacon?

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

foldnyuzo, 2016.02.03 22:16

@tarTosPista:
Macskatenyésztő bízik az oroszokban!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarTosPista, 2016.02.03 19:38

"Az egész csak politika húzás?"
----------------------------------
Szerintem is. Olyan mint az ukránok támogatása kivülről, hogy összekapjanak az oroszokkal.
És sajnos a hülye nép be is nyeli a politikusok mocskos játékait.
Kik halnak meg a harcokban? Politikusok? Lófaxt mama!
A qrva politikusok vígan tárgyalgatnak pompában, bőven terített ebédek, vacsorák közepette, a nép meg éhezik és pusztul.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html