Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tavaly júliusban Oroszországban meghirdetett úgynevezett gazdasági amnesztia törvény a bűntettet első alkalommal elkövetőkre vonatkozik, akiket csalásért, pénzmosásért, adóelkerülésért és más kisebb bűncselekményért ítéltek el, vagy készültek elítélni. A gyanúsítottak ellen az eljárást is megszüntetik, amennyiben visszajuttatják illegálisan szerzett pénzüket, illetve megfizetik az okozott kárt, ami a már börtönbe kerültek kiengedésének is feltétele.

A határidő, január 4. előtt fél év alatt több mint 1660 üzletembert bocsátottak szabadon, azonban számos ügy elbírálása még folyamatban van, így arra számítanak, hogy a bűnbocsánatot nyertek száma idén még legalább ezerrel emelkedik - írta a RIA Novosztyi hírügynökség.

Ezek a számok messze elmaradnak a korábbi várakozásoktól. A törvény hatályba léptekor Borisz Tyitov, az üzletemberek ombudsmanja még úgy nyilatkozott, hogy az amnesztia 100 ezer embert érinthet, köztük azt a 13 500-at, akik börtönbüntetésüket töltik, Jurij Csajka legfőbb ügyész már csak tíz ezerről beszélt, míg az elnök parlamenti képviselője a most reálisnak bizonyuló 3000-nél kötött ki.
.