Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az új orosz elektronikus vízumkiadási rendszer, amely 2021. január 1-jén lép életbe, 52 ország állampolgárainak könnyíti meg a bejutást Oroszországba - derül ki a Moscow Times összefoglalójából. Az orosz költségvetés eddig hétmilliárd dollár veszteséget szenvedett el azért, mert márciusban a járvány miatt lezárták az ország határait. Az új vízumrendszertől az idegenforgalom növekedését és ezzel az ágazat bevételeinek bővülését várják.

Az 52 ország között találhatók az EU tagállamai, Kína, India, Mexikó, Szaúd-Arábia, Törökország és Japán. A e-vízum kiadásánál nem kérdezik, hogy miért akar beutazni Oroszországba a látogató, érkezhet üzleti ügyben, turisztikai céllal, humanitárius okok miatt vagy baráti, illetve rokonlátogatás céljából.

A vízumot igénylőknek vagy az orosz külügyminisztérium weboldalán, vagy egy mobilalkalmazással elérhető kérelmet kell kitölteniük, fel kell tölteniük a fotójukat. valamint az útlevelük beszkennelt másolatát, továbbá le kell perkálniuk 40 dollár (12 ezer forint) ügyintézési díjat. Utóbbi nem vonatkozik a hat évnél fiatalabb gyerekekre. Nincs szükség meghívóra vagy igazolásra arról, hogy a kérelmezőnek van szállása vagy helyjegyfoglalása.

A kérelmeket a hatóság ígérete szerint négy napon belül feldolgozzák. Az elektronikus vízumok hatvan napig leszek érvényesek a kibocsátásuk után és 16 napos oroszországi tartózkodásra jogosítanak fel. Az ország 19 határállomásán lehet belépni velük, köztük az ismert moszkvai, szentpétervári, jekatyerinburgi, kazanyi, krasznodari és novoszibirszki nemzetközi repülőtereken. Az érkezőknek útlevelük mellett fel kell mutatniuk az e-vízum kinyomtatott változatát is.