Valamit tervez Putyin pártja, fizetés járhat a házimunkáért

Az orosz kormánypárt, az Egységes Oroszország egyik politikusa azt javasolja, hogy a házi munkáért fizetés járjon akár az azt végző asszonyoknak, akár a férfiaknak.
Barabás Júlia, 2020. december 4. péntek, 14:58
Fotó: Pixabay

Oroszországban a háziasszonyok munkájáért fizetést kellene adni - idézte a Moscow Times Okszana Puskina képviselőnőt, a Vlagyimir Putyint államfőt is támogató orosz kormánypárt, az Egységes Oroszország politikusát. A javaslat egybeesik azzal, hogy egyre többen követelik a kormánytól a nők és a férfiak anyagi lehetőségeinek kiegyenlítését.

A házimunkáért járó bér természetesen a férfiakat is megilletné, ha ők viszik egy családban ezt a terhet a vállukon - tette hozzá felvetéséhez Puskina, aki a Duma családi, női és gyerekügyekkel foglalkozó bizottságának elnökhelyettese.

Ötletének egy szépséghibája van, nevezetesen az, hogy Vlagyimir Zsirinovszkij, Oroszország Liberális Demokrata Pártjának elnöke hasonló javaslattal állt elő a Dumában, ám a költségvetés nehéz helyzetére hivatkozva leszavazták. (A párt neve ellenére ultranacionalista politikát követ.) A népszerű ötlet vélhetően megtetszett a kormánypártnak. Zsirinovszkij egyébként 12 130 rubeles (50 ezer forint) házimunkabért javasolt bizonyos családi jövedelemhatárig.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Denden, 2020.12.04 15:16

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html