Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az orosz Aeroflot légitársaságnál külön részt különítenek el a repülőgépek utasfülkéiben azoknak az utasoknak, akik nem hajlandók maszkot hordani - adta hírül a Moscow Times. A lazítást megelőzően a vállalat azzal revolverezte a repülni szándékozókat, hogy nem léphetnek a repülőgépei fedélzetére maszk viselése nélkül.

Meghatározott helyekre ülhetnek le a maszk nélküli utasok - mondta Julia Spivakova, a vállalat szóvivője, hozzátéve, hogy ezt leszámítva tovább is igaz, hogy aki fittyet hány a járvánnyal kapcsolatos biztonsági intézkedésekre, az leszállíthatják a gépekről. Egy nem nyilvános vállalati utasítás szerint, amely eljutott a sajtóhoz, a maszktalan utasok a turistaosztályon hátul jobboldalt kapnak helyet.

Az Aeroflot normál esetben megköveteli utasaitól, hogy a szájukat és az orrukat eltakaró egészségügyi maszkban utazzanak a repülés teljes ideje alatt. Ez alól még egészségügyi okok alapján sem adnak kivételt. A szigor része, hogy az utasoktól elvárják a maszk cseréjét háromóránként, illetve minden étkezés után. Oroszország és néhány más ország, így Nagy-Britannai, Törökország, Svájc és az Egyesült Arab Emírségek között hosszú szünet után nemrégen indult újra a légi közlekedés.