Történelmi mélyponton az orosz munkanélküliség

Oroszországban történelmi mélypontra csökkent a munkanélküliségi ráta szeptemberben, amikor lassult a kiskereskedelmi forgalom éves összevetésben.
Szász Péter, 2018. október 18. csütörtök, 14:23
Fotó: AFP

Az orosz statisztikai hivatal csütörtökön azt közölte, hogy szeptemberben történelmi mélypontra, 4,5 százalékra került a munkanélküliségi ráta, miután augusztusban 4,6 százalék, az azt megelőző három hónapban pedig egyaránt 4,7 százalék volt. Januárban 5,2 százalék volt a munkanélküliség.

Idén szeptemberben 3 millió 434 ezer munkanélkülit tartottak nyilván Oroszországban, ami 72 ezerrel kevesebb augusztushoz képest.

Az orosz gazdaságfejlesztési minisztérium az idei évre átlagosan 4,8 százalékos munkanélküliséggel számol a tavalyi 5,2 százalék után.

Ugyancsak az orosz statisztikai hivatal hozta nyilvánosságra azt, hogy szeptemberben 2,2 százalékra lassult kiskereskedelmi forgalomnövekedés éves szinten az augusztusi 2,8 százalékról.

Az orosz kiskereskedelmi forgalom a harmadik negyedévben 2,6 százalékkal, az idei első kilenc hónapban ugyancsak 2,6 százalékkal nőtt éves összevetésben.

A fotó forrása: AFP.

HOZZÁSZÓLÁSOK