Betett a Barátság leállása az orosz olajtermelésnek

Oroszország májusi olajtermelése napi átlagban 11,11 millió hordó volt, a legkevesebb tavaly június óta és 1,1 százalékkal elmaradt az áprilisi napi 11,23 millió hordótól.
Szepesi Anita, 2019. június 2. vasárnap, 19:37
Fotó: Getty Images

Az orosz energiaügyi minisztérium vasárnap azt közölte, hogy a visszaesés oka részben a Barátság kőolajvezeték leállása volt. A német, lengyel, cseh, szlovák, magyar, ukrán és fehérorosz felvevőállomásokat ellátó Barátság vezetékben érkező kőolajban az olajfinomítók berendezéseit veszélyeztető klórszennyezését észleltek április 19-én. Az érintett országok leállították a vételezést a vezetékből - írta az MTI.

Magyarországon az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) április 30-án jelentette be a biztonsági olajkészlet részleges felszabadítását, 400 ezer tonna nyersolajat biztosítva a Mol számára.

A Mol május 30-án azt közölte, hogy Magyarországra újra szabványoknak megfelelő minőségű kőolaj érkezik a Barátság kőolajvezetéken keresztül.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

laci_52, 2019.06.02 22:53

Aztán majd ha rendbe jönnek a dolgok, ismét megindul a szállítás, az oroszok nem fognak bukni az olajszennyezésen.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Tomi1953, 2019.06.02 19:50

Nemrég még az volt egy cikkükben , hogy rossz olajat is átvették. Most mi igaz?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html