Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Oroszország csapatokat mozgósított Észak-Koreával közös határára az elmúlt napokban. Videófelvételeken látszódnak a tankokat szállító vonatszerelvények, de a Daily Mail cikke szerint katonai helikoptereket és gyalogos ezredeket vezényeltek a térségbe.

Bár Moszkva arra hivatkozik, hogy egy nem régiben véget ért hadgyakorlat miatt állomásoznak a határ közelében, azonban szakértők szerint  az elmúlt hetekben elmérgesedő washingtoni-phenjani viszony állhat a háttérben. Észak-korea az elmúlt hetekben több rakétatesztet és kísérleti nukleáris robbantást is végrehajtott, amelyre az Egyesült Államok új elnöke, Donald Trump a tengerészgyalogság készenlétbe helyezésével reagált. Rex Tillerson külügyminiszter reakciói alapján pedig nem kizárt egy amerikai megelőző támadás sem.

Amennyiben fegyveres konfliktussá fajulna a helyzet, elképzelhető egy gyorsan eszkalálódó, akár atomcsapásban végződő háború. De az sem kizárható, hogy az észak-koreai rezsim hamar összeomlana. Utóbbi esetében biztos, hogy menekülttömegek indulnának el a baráti Oroszországba vagy Kínába - írja az eredeti írást kiszúró 444.

Az elmúlt napokban Kína is közel 150 ezer katonát vezényelt a térségbe. Ez pedig arra utal, hogy Peking is a határok felé meginduló emberáradatra számít.