Oroszországból 63 milliárd dollár tőke áramlott ki

Az orosz jegybank elnöke szerint áprilisban 4,6 milliárd dollár volt a nettó tőkekiáramlás, az idei első három hónapban pedig összesen 63 milliárd dollár.
MTI-Eco, 2014. május 23. péntek, 11:32
Fotó: Reuters

Elvira Nabiullina, az orosz központi bank elnöke azt mondta a szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon, hogy a tőkekiáramlás az egész évben 85-90 milliárd dollár lesz.

A Standard & Poor's április végén azt közölte, hogy az elmúlt öv évben a nettó tőkekiáramlás átlagosan évi 57 milliárd dollár volt. Az orosz jegybank adatai szerint tavaly 60 milliárd dollár hagyta el az országot.

Elvira Nabiullina kitért a jegybank kamatpolitikájára is. Azt mondta, hogy a központi bank mindaddig nem csökkent kamatot, amíg nem bizonyosodik meg arról, hogy középtávon 4 százalékon tartható az infláció.

A jegybanki vezető "komolynak" értékelte az inflációs kockázatot. Áprilisban az éves infláció 7,3 százalék volt a márciusi 6,9 százalék és a februári 6,2 százalék után.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2014.05.23 12:04

Nem baj, majd visszamegy.

Meg: van ott pénz.

Meg: majd Kína.

Szabadon választható!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html