Szerbiában július 5-étől szigorúbban ellenőrzik az autók műszaki vizsgáját végző cégeket, emiatt egyre több hír szól arról, hogy az idősebb autók elsőre nem mennek át a műszaki vizsgán - adta hírül a vajdasági Szabad Magyar Szó. A vizsgáztatók szerint nem igazak azok a híresztelések, melyek szerint kisebb felületi rozsda, vagy karcolás miatt nem engednék át az autókat a vizsgán.

Mások nem így látják. "Köszönöm Szerbia, nézd, ahogyan ég a 22 éves autóm, mit csináljak, ember. Itt van Szerbia, nézd, hogy néz ki az autó, amikor nem megy át a műszaki vizsgán, Azt mondják rohadt a küszöb" - mondta egy fiatalember a Facebook közösségi oldalon közzétett videóban, majd felgyújtotta az autóját (képünk illusztráció).

Nem ez volt az első ilyen eset: a múlt héten egy pozegai férfi locsolta le az autóját benzinnel és gyújtotta fel, nem messze a szerviztől, ahol a műszaki vizsgán megbukott az autó.

Amennyiben az autó elsőre nem megy át a vizsgán, a tulajdonosnak három napja van arra, hogy elhárítsa a hibát, és visszatérjen az újabb ellenőrzésre, ebben az esetben nem kell újra fizetnie a vizsgáért. A vizsga megdrágult: az eddigi mintegy 1500 dinár helyett ugyanis július 5-től 3000 dinárt (8200 forint) kell fizetni a műszaki ellenőrzésért Szerbiában.

A fotó forrása: Shutterstock