Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetsége (MMOSZ), a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetsége (SZTMSZ), a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DIÁKÉSZ) és az Iskolaszövetkezetek Országos Szövetsége (ISZOSZ) közös közleményében rámutat: a tervezett változtatás lehetetlenné tette volna a HR-szolgáltatók működését, mivel nem tudták volna megelőlegezni a változásból adódó előrehozott kötelezettségeiket, így működésük finanszírozhatatlanná vált volna. Problémákat jelenthetett volna ez a bérek kifizetésében is.

A kormány legújabb javaslatát a héten fogadta el az Országgyűlés, amely szerint 2014. július 1-jétől újra életbe lép a korábbi szabály a folyamatos teljesítés áfájára vonatkozóan.

A szabályozás lehetővé teszi a HR-szolgáltatók számára, hogy az iskolaszövetkezetek a nyári diákmunkára és a végzősök számára október 31-ig biztosított iskolaszövetkezeti munkavégzés népszerűsítésére, a többi HR szolgáltató pedig a szezonális munkaerő igények biztosítására tudjon koncentrálni - hangsúlyozzák a közleményben.

A közlemény szerint a DiákÉSZ, az ISZOSZ, az MMOSZ és az SZTMSZ tagvállalkozásai több mint 150 000 ember számára biztosítanak legális munkalehetőséget, és fontos feladatokat vállalnak át a gyártó és szolgáltató vállalkozások HR feladataiból.