Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lengyel média szokás szerint szakadatlanul figyelmeztetett a hosszú hétvége előtt a várható óriási autóforgalom veszélyeire és a rendőrség hosszú évek óta kiemelt figyelmet fordít a november eleji ünnepekre - emlékeztetett az onet.pl annak kapcsán, hogy idén is sok volt a tragédia az utakon.

A hírportál tudósítása szerint az elmúlt négy napban 428 baleset volt az utakon, amelyek során 39-en vesztették életüket és 531 személy sebesült meg. Minden 11. baleset vagy a kocsi vezetőjének, vagy az utasának az életébe került.

Sajátos módon nagyon úgy tűnik, hogy sok lengyel még ezen a szomorú ünnepen sem képes felfüggeszteni azt a rossz szokását, hogy iszik és vezet. A hatóságok 1200 részeg vezetőt tartóztattak fel. Többen eleve úgy ülnek a volán mögé, hogy már fogyasztottak alkoholt, mások a temetőkhöz vezető utakon kialakuló hosszú dugókban fogyasztanak. A sofőr mellett üdítő helyett ott a sör, ezt húzza meg a várakozás alatt.

A rendőrség csupán azért lehet viszonylag elégedett, mert a múlt évben minden 8. baleset végződött a legszörnyűbb következménnyel és 1337 ittas vezetőt vettek őrizetbe. Úgy tűnik, megéri költeni a prevencióra és a média felhívásai is hoznak némi eredményt.