Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Branimir Nestorovic tüdőgyógyász, a szerbiai válságtörzs tagja azt mondta, hogy "eljött az idő, hogy mind kimenjünk és megfertőződjünk a koronavírussal, mert így immunitást nyerünk és megelőzhetjük azt, hogy újra felüsse a járvány a fejét". A tüdőgyógyász azt állítja, hogy súlyosabb megbetegedések már nem lehetségesek. Csak a 65 évnél idősebb személyeknek kell szerinte még vigyázniuk, de nekik is csak június közepéig - adta hírül a vajdasági Szabad Magyar Szó.

Kollégája, Predrag Kon epidemiológus, a válságtörzs másik tagja ezzel kapcsolatban újságírói kérdésre azt válaszolta, hogy a jelenlegi adatok alapján még nem lehet azt állítani, hogy véget ért a járvány. "Egy epidemiológus nem állíthatja, hogy véget ért a járvány, amikor szerdán is 114 fertőzött személyt regisztráltunk. Egy epidemiológus nem javasolhatja egyetlen pillanatban sem azt, hogy fertőzzük meg magunkat!".

Nestorovic volt az, aki február végén azt állította, hogy a koronavírus a világ legnevetségesebb vírusa, s ha nem lennének tesztek, amellyel meg lehetne állapítani a fertőzöttséget, nem is tudnánk, hogy a vírus nem csak a Facebookon létezik. Azt tanácsolta a nőknek, hogy menjenek bevásárolni Olaszországba, mert egyrészt őket védi az ösztrogén, másrészt senki sem megy most oda, és úgy hallotta, hogy jelentős árleszállításokra lehet számítani.