Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Magyar idő szerint hétfő hajnalban adták át az Oscar-díjakat Los Angelesben.

A legjobb filmnek járó díjjal történelmet írt a mostani gála, ugyanis a dél-koreai Élősködők című filmet választották a legjobbnak, nem angol nyelvű film még soha nem nyert ebben a kategóriában - írja az Index.

A legjobb film kategóriájában induló filmek között az Élősködők a többiekhez képest szerényebb bevételt hozott össze. A filmbevételeket nyilvántartó Box Office Mojo szerint a dél-koreai film eddig 165 millió dolláros forgalmat ért el. Ezzel szemben például a Joker című film 1 milliárd dollár felett jár, a Volt egyszer egy Hollywood 374 millió dollárt hozott, a 1917 című háborús alkotás közel 290 millió dollárt termelt. A legjobb filmre jelöltek közül az Élősködőkhöz hasonló bevételnél tart a Kisasszonyok, amely 177 millió dolláros bevételt ért mostanáig.

Az Élősködők népszerűsége a mostani győzelemmel várhatóan fokozódik, így a bevételei is jelentősen emelkedhetnek a következő időszakban.

Az Oscar-gálán egyébként a legjobb női főszereplő Renée Zellweger lett (a Judy című filmben nyújtott alakításáért), a legjobb férfi főszereplő pedig pedig Joaquin Phoenix, aki a Jokerért kapta a díjat. (Az összes győztest az Index összefoglalójában nézheti meg.)