Összehangolt terrorakció a Sínai-félszigeten

Összehangolt terrortámadásokat követtek el elsősorban rendőrségi és katonai célpontok ellen fegyveresek a Sínai-félsziget északi részén csütörtökön, az akcióban több tucatnyian meghaltak és megsebesültek.
Inforádió, 2015. január 30. péntek, 08:15
Fotó: Reuters

Biztonsági tisztségviselők szerint a kiterjedt támadássorozat részeként autóba rejtett pokolgépet robbantottak egy katonai bázisnál, és aknavetőkkel támadtak egy katonákat elszállásoló hotelre, egy rendőrklubra és több tucat ellenőrzőpontra.

A támadásokat a Gázai övezettel határos, hosszú ideje instabil Észak-Sínai tartomány három településén követték el, köztük el-Arís tartományi székhelyen, valamint a gázai határátkelőnek otthont adó Rafahban.

Egészségügyi források 25 halottról és 36 sebesültről számoltak be, de az áldozatok száma vélhetően nőni fog, mivel a katonai bázison sokan rekedtek egy összedőlt épület romjai alatt.

A támadássorozatban teljesen elpusztult az al-Ahram című állami lap el-arísi irodája is, amely a megtámadott szálloda közelében volt.

A Sínai-félsziget északi részén az utóbbi időben számos támadást követett el az Anszár Beit al-Makdisz dzsihadista szervezet helyi beduin törzsek és a biztonsági szervek tagjai ellen. A terrorcsoport nemrég felvette a Vilájat Színá (Sínai tartomány) nevet, és hűséget fogadott a Szíriában és Irakban hatalmas területeket uraló Iszlám Állam terrorszervezet vezetőjének, Abu Bakr al-Bagdadinak. A csoport egy Twitter-üzenetben közölte csütörtök este, hogy embereik hajtották végre a támadássorozatot.

Biztonsági tisztségviselők azt mondták, ez volt az eddigi legösszehangoltabb támadás a térségben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

htszht, 2015.01.30 11:23

Mennyi csárli meghalt...ide a lófasz nem fog jönni összekapaszkodva.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html