Osztrák-magyar vita: Brüsszel kapcsolatban áll a magyar hatóságokkal

Az Európai Bizottság nem kommentálja az Ausztria és Magyarország között kialakult, migránsok visszaküldéséről szóló vitát, de kapcsolatban áll a magyar hatóságokkal a dublini szabályozás, a menedékkérők visszaküldésének ügyében - közölte Natasha Bertaud bizottsági szóvivő újságírói kérdésre válaszolva szerdán Brüsszelben.
MTI, 2016. szeptember 7. szerda, 15:09
Fotó: Napi.hu

Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter az ORF rádióállomásnak nyilatkozva szerdán kijelentette, Ausztria bírósághoz fordul, ha Magyarország nem fogadja vissza azokat a menedékkérőket, akiknek az uniós jog szerint ott kell menekültstátust kérniük, ahol először az Európai Unió (EU) területére léptek.

Magyarország azért nem hajlandó visszafogadni a menedékkérőket, mert a magyar álláspont szerint nyilvánvalóan nem itt, hanem Görögországban léptek be először az unió területére. Arról viszont már több bírósági ítélet született, hogy Görögországba nem lehet visszaküldeni menedékkérőket, mert a görög menekültügyi rendszerben embertelen és megalázó körülmények uralkodnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lomb, 2016.09.07 18:53

Azok hivatkoznak a dublini rendszerre, akik - faymann kancellárjukkal az élen - hevesen tiltakoztak a dublini szabályok magyar betartása ellen, kígyót-békát kajabálva - ordenáré hangon, ocsmány, gyomorforgató módon - az egyezmény betartásáért felszólaló, felszólító magyar kormányra.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html