Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A legnagyobb osztrák napilapon keresztül a választási kampányhoz nyújtandó támogatásért cserébe állami megbízások elnyerését helyezte kilátásba Heinz-Christian Strache, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke a 2017-es ausztriai parlamenti választás előtt egy magát ausztriai befektetésre készülő dúsgazdag orosznak valló nőnek. A Der Spiegel című német hírmagazin és a Süddeutsche Zeitung című lap egy titokban készített videófelvételre hivatkozva közölte a hírt pénteken este.

Strache, miután tárgyalt Sebastian Kurz kancellárral, szombat délben lemondott az alkancellárságról és az Osztrák Szabadságpárt vezetéséről. Valamint bocsánatot kért a viselkedésért, ami a videókon látható - írta a portál.

A szélsőjobboldali Szabadságpárt (FPÖ) elnöke azt mondta, hogy semmilyen módon nem akarja veszélyeztetni a kormány munkáját. Ugyanakkor azt is közölte, hogy szerinte egy titkosszolgálati akció áldozata lett, amelyet szándékosan az európai parlamenti választásokra időzítettek. Régóta benne volt a levegőben, hogy mocskos kampányt indítanak ellene, hiszen a múltban is többször próbálták megbuktatni - idézte Strachét a hvg.hu.