Osztrák választások: megjött az exit poll

A tavaszi Ibiza-botrányig kormányzó konzervatív ÖVP fölényes győzelmet aratott a vasárnapi előrehozott parlamenti választásokon Ausztriában, az első előrejelzések szerint a szavazatok 37,1 százalékát szerezte meg - írta az Infostart.hu az MTI nyomán.
Domokos László, 2019. szeptember 29. vasárnap, 17:44
Fotó: Pixabay

Az ARGE Wahlen közvélemény-kutató intézetnek az APA osztrák hírügynökség számára készített becslése szerint a második helyen az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) végzett 22,5 százalékkal, míg a harmadik a szavazatok 16,7 százalékával a Néppárttól jobbra álló, vele koalícióban kormányzó, bevándorlásellenes Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) lett - írta a portál.

Az előrejelzések szerint visszakerült a parlamentbe és egyben a negyedik legerősebb párt lett a voksok 13,1 százalékával a Zöldek pártja.

A liberális NEOS (Új Ausztria és Liberális Fórum) párt 7,8 százalékot szerzett.

A Zöldekből korábban kivált JETZT (MOST) párt mindössze 1,8 százalékot kapott, és ezzel kiesett a 183 fős törvényhozásból.

A parlamenti bejutási küszöb 4 százalékos volt.

A szavazók az osztrák szövetségi parlament alsóházának, a nemzeti tanácsnak 183 tagját választják meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

antitroll, 2019.09.29 19:35

@na4:
Tudsz valamit?
Akkor mondd!
Nem tudsz, csak fáj?
Sajnálom!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2019.09.29 19:13

Pirruszi győzelem, Herr Kurz. Ezt a csatát ugyan megnyerte de a háborút még korántsem.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html